Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Aan de slag met je digitale vaardigheden

Vrijdag publiceerden we een portalbericht en ontvingen alle medewerkers van ’s Heeren Loo de Digikrant.

1 april, kunstmatige intelligentie?
Maar het paasweekend ging het pas echt ‘los’. Op zondag 1 april werd er een persbericht gedeeld en kregen alle medewerkers een e-mail over Kunstmatige Intelligentie. Dat maakte nogal wat los bij collega’s. En jij? Trapte jij er in of had je direct door dat het een 1 aprilgrap was?

www.digitaal-vaardig.nl
Door de krant en de 1 aprilgrap werd de route naar de website www.digitaal-vaardig.nl gevonden. Veel collega’s gingen aan de slag met hun digitale vaardigheden! Werkbladen werden gedownload en in de community werden de eerste vragen gesteld. En wist je dat al bijna 100 medewerkers de zelftest ‘Basisvaardigheden’ hebben gedaan? Dankzij deze test weet jij snel met welke vaardigheden je aan de slag kunt gaan.

Aan de slag!
De komende tijd gaan we samen aan de slag met digitale vaardigheden. Er wordt nog meer leermateriaal ontwikkeld en er komen leuke spellen aan! Wil je hiervan op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via de website en houd de portal in de gaten. Voor op de locaties hebben we een aantal posters ontwikkeld. Die kun je hier downloaden en uitprinten om op te hangen.

AVG
Op 25 mei krijgen we te maken met nieuwe privacywetgeving. We vragen daarom je speciale aandacht voor het lesmateriaal over informatiebeveiliging en privacy. Daar staan onderwerpen in die voor de nieuwe wet belangrijk zijn. Wat zijn persoonsgegevens? Wat is een datalek? Enzovoort. Dit lesmateriaal is één van de manieren waarop we je informeren over deze nieuwe wet.

Heb je vragen, opmerkingen, suggesties of een idee? Mail dan naar info@digitaal-vaardig.nl.